Колко струва един павилион?

Павилионите или будките, както още ги наричат, са практично и гъвкаво решение, ако имате собствен бизнес и желаете да представите продуктите се пред широката публика. Те са една много добра възможност и днес все повече търговци се възползват от тях като алтернативен вариант за реализация на собствен търговски обект.

За какви дейности са подходящи павилионите?

За своите цели почти всички бизнес индустрии могат да разчитат на удобството и достойнствата на павилионите. По своята многофункционалност тези конструкции позволяват да бъдат използвани като павилиони:

  • за зеленчуци и плодове;
  • за алкохол и цигари;
  • за цветя;
  • за вестници;
  • за бърза закуска;
  • в ролята на чейндж бюра;
  • за заплащане на комунални услуги и др.

Павилионът може да бъде използван и като кабина за охрана, като WC или душ кабина, дори като шоурум, аптека, пицария и др.

Поради своята универсалност павилионите притежават практически неограничени приложения, още повече, че преоборудването им е лесно при промяна на тяхното предназначение.

Какви предимства осигуряват павилионите?

Освен че павилионите имат разнообразни приложения, те осигуряват още редица ползи и предимства:

– Модерни технологии на изработка с вложени качествени и екологични материали;

– Лека конструкция, достатъчно мобилна за лесно преместване;

– Защита от лоши метеорологични условия;

– Здравина и устойчивост, гарантиращи дълъг експлоатационен живот;

– Възможност за точно разпределение на помещенията на мястото на монтиране;

– Възможност за добавяне на още модули;

– Бърз монтаж;

– Гъвкава употреба;

– Изчистен модерен дизайн;

– Лесна поддръжка;

– Достъпна цена.

Всеки павилион може да се оборудва дори с кухненски бокс и тоалетна, а спецификата на конструкцията му позволява да бъде лесно променен и подобрен за по-добър естетичен вид.

Каква е цената на един павилион?

На въпроса колко струва един павилион не може да се даде категоричен отговор. Определящата за всеки павилион цена зависи, от една страна, от това какво се търси и какво предпочитат клиентите, а от друга страна, от различните модификации павилиони, многообразието по отношение на размери и материали.

Върху формирането на крайната цена на павилиона влияние оказват фактори като:

  • Големина

Площта на всеки павилион зависи от неговото ефективно предназначение. На пазара се предлагат павилиони с различни размери, като оптималните са:

– Височина: 250-300 см;

– Широчина: 240-300 см;

– Дължина: 400-800 см.

Павилионите с по-голяма площ естествено са на по-висока цена.

  • Материал на изработка

Обикновено сглобяемите павилиони се изработват от:

– Метални плоскости- за галванизираната метална конструкция са използвани полиуретанови панели тип „сандвич” за термоизолация;

– Изолационни панели от пенополистирол и дървени плоскости;

-Дървен материал;

– Удароустойчиво закалено стъкло.

По-предпочитани се оказват павилионите от изолационни панели, които се монтират лесно и бързо, имат лека конструкция и се предлагат на изключително достъпни цени.

  • Допълнителни екстри

Към павилиона може да добавите и щори – вътрешни и/или външни, решетки/или комарник, бетонни блокчета за основа, климатик и др. екстри, които оскъпяват павилиона.

Ако предлаганите модели не отговарят изцяло на изискванията ви, винаги можете да направите поръчка на производителя за индивидуален проект.

За старт или за разширяване на вашия бизнес, както и като алтернативно решение за всяка сфера, павилионите са отлична дългосрочна инвестиция.