8-те най-яки роботи, забелязани на CES 2020

CES е известен с хостването на шантави и странни джаджи, а CES 2020 поддържа традицията жива със значителен брой роботи.

Между роботите, които могат да ви вдигат тежко, и тези, които могат да депозират храна за котки, CES представи множество възможности за тези, които се интересуват от пазара на роботи.

ВИЖТЕ: Роботика в предприятието (специална функция ZDNet / TechRepublic) | Изтеглете безплатната PDF версия (TechRepublic)

Ето компилация от някои от най-обсъжданите роботи тази седмица на годишната конференция в Лас Вегас.

8 задължителни робота на CES

RollBot на Charmin

Запознайте се с инфраструктурата за по-интелигентен бизнес

Намерете правилните IaaS решения за вашите бизнес изисквания. Внедрявайте, контролирайте и управлявайте работните си натоварвания в повече от 60 IBM Cloud Data Centres.

Бяла книга, предоставена от IBM
Един от продуктите, които получават много внимание на CES 2020, е RollBot. От Procter & Gamble и GoLab на Charmin, RollBot доставя тоалетна хартия на останалите в компрометиращи позиции без ролка.

Прототипът прилича на карикатурна мечка на колела и използва инфрачервени сензори за навигация към хора, нуждаещи се от TP. Тоалетната хартия седи на върха на робота, над малката му мечешка глава, но трябва да се постави там, преди да е необходима. RollBot може да донесе тоалетната хартия на човек, но не може да я извлече независимо. В момента не се продава, роботът беше представен като прототип на CES.

Роботът Ballie на Samsung

Ballie на Samsung е спътник на живота с тенис топка, съобщи ZDNet. Ballie е малък, кръгъл, подвижен робот, който е проектиран да поддържа, разбира и реагира на нуждите на собственика си, особено в домакинствата.

С възможностите за изкуствен интелект (AI) на устройството, Ballie използва сензори и данни в дома, за да създаде завладяващи преживявания за потребителя. Бали може да се свързва и контролира други интелигентни устройства в дома си, за да помогне за подобряване на ежедневието, според видео в пресата.

Роботизиран супер костюм Guardian XO

Роботизираната компания Sarcos представи супер костюма Guardian XO на CES 2020. Роботизираният екзоскелет е създаден за носене от работниците, позволявайки на обикновения човек да вдига или манипулира тежки товари над 100 килограма, като същевременно използва естествени движения на тялото, съобщава ZDNet.

Първите служители на Delta са едни от първите, които работят с Guardian XO, с потенциални случаи на използване, включително обработка на товари в складовете на Delta Cargo или повдигане на тежки машини. Индустриалният екзоскелет ще спомогне за повишаване на производителността, като същевременно намали нараняванията, се казва в прессъобщение

BellaBot

Роботизираният сервитьор BellaBot може да е един от най-естетически приятните роботи на изложението. С цифров дисплей за лице на котки и умения за мяукане, приятелският робот от PuduTech е оборудван с четирислойни тави, множество функции за доставка, позиционни и навигационни системи и алгоритми за планиране, според съобщение за пресата.

Лицето на BellaBot променя израженията си по различни начини, когато реагира с хората и съдържа тактилна система за обратна връзка, което го прави по-жизнено. Предназначен да замени сервитьорите, роботът за доставка може да носи 120 малки чинии, 39 големи чинии и 33 купи при доставка, според съобщението.

LOVOT

Огромният робот на Groove X, LOVOT, е награда за награда за иновации на CES 2020. Друг сладък спътник, LOVOT, прилича на смес от мечка и бухал, с меко и топло тяло, което позволява употреби за прегръдки и домашни любимци, се казва в съобщение за пресата.

LOVOT може да се движи автономно из дома на потребителя, действайки като емоционална подкрепа и източник на щастие. С 10 сензорни сензора LOVOT може да открие кога се докосва.

С приложението LOVOT LOVOT може да прави снимки на потребителите, когато се усмихват, да създава дневник за взаимодействия, да служи като бебефон и дори да патрулира в къщата като форма на сигурност, според съобщението.

Toyota T-HR3 хуманоиден робот-партньор

T-HR3 на Toyota, задвижван от технологията NVIDIA GPU, е известен като иновационния робот на Toyota. Представен на CES 2020, T-HR3 може плавно да се движи и контролира силата на тялото си, използвайки своята усъвършенствана система за синхронизация и главна система за маневриране.

Системата се контролира от човешки оператор, носещ слушалки за виртуална реалност (VR). T-HR3 получава данните чрез увеличени видео и данни за възприятие чрез компютъра на NVIDIA Jetson AGX Xavier в рамките на робота, според публикация в блога на NVIDIA.

Цифра от Agility Robotics

Роботът Digit на Agility Robotics е идеален за фабрични и промишлени цели. Тъй като Ford Motor Company е първият клиент, закупил два от роботите за фабрики и доставки, Digit ще помогне да се направи по-ефективно складирането и доставката за производителя на автомобила.

Digit е двуног робот с горна част на торса, ръцете и сензорите. Ръцете му позволяват на робота да стане, ако падне, да помаха за равновесие, да отвори врати, както и да носи предмети. Ръцете са в състояние да вземат и подреждат кутии с тегло до 40 паунда, което е идеално за фабрични настройки, според съобщение за пресата.

Цифра от Agility Robotics

Роботът Digit на Agility Robotics е идеален за фабрични и промишлени цели. Тъй като Ford Motor Company е първият клиент, закупил два от роботите за фабрики и доставки, Digit ще помогне да се направи по-ефективно складирането и доставката за производителя на автомобила.

Digit е двуног робот с горна част на торса, ръцете и сензорите. Ръцете му позволяват на робота да стане, ако падне, да помаха за равновесие, да отвори врати, както и да носи предмети. Ръцете са в състояние да вземат и подреждат кутии с тегло до 40 паунда, което е идеално за фабрични настройки, според съобщение за пресата.

робот MarsCat

Друг робот с приятелски вид, MarsCat е бионична домашна котка, разработена от Elephant Robotics. Подобно на истинска котка, MarsCat е напълно автономен и реагира на взаимодействия, със способността да усеща докосване, да чува гласове, да вижда лица и да играе с играчки, се казва в съобщение за пресата.

Задвижван от четириядрен Raspberry Pi, MarsCat беше достъпен за игра на CES 2020.

За повече информация вижте NVIDIA, която показва автономни технологии за карти и роботи на CES 2020 на TechRepublic