Тента за тераса за сигурно и качествено засенчване

Употребата на сенник е един от най-добрите начини да защитим терасата си от жарките слънчеви лъчи. Благодарение на широките си функционални възможности, съвременните тенти за тераса са популярно средство за засенчване.

Предлаганите модели са усъвършенствани по отношение на начин на управление и монтаж, а с естетическия си вид всяка тента за тераса подобрява визията на екстериора.

Какви удобства осигуряват сенниците?

Сенниците не са обикновени навеси, а съоръжения, които представляват прибиращи се конструкции. Изработени са от плат, а рамките са хоризонтални или вертикални, с възможност нивото на отваряне да бъде регулирано по желание.

Комфортното използване на сгъваемите тенти е постигнато, благодарение на самия им начин на изработка, вложените материали и постигнатата функционалност.

Здрава покривна материя

Платовете, от които се изработват сенниците, са акрилни или винилови. Те имат защита от ултравиолетовите лъчи и влагата, позволяват преминаването на въздух за допълнително осигуряване на прохлада. Освен това издържат на вятър и имат елегантен вид.

Устойчива конструкция

Алуминиевите сплави, от които са изработени раменете и управляващите механизми на сенниците, са здрави, а цялата конструкция е лека и устойчива. Успешните тестове за отваряния и затваряния, наброяващи 7 000 пъти, гарантират дълготрайна употреба.

Лесно управление

Сенниците от ново поколение предлагат освен стандартно, и високотехнологично засенчване. Когато се задвижват и управляват с автоматиката на Somfy IO и RTS, с тях може да се постигне възможно най-точен баланс между светлина и топлина.

Възможността да бъдат управлявани чрез смартфон или да бъдат добавени CONEXOON или TAXOMA за симулиране на присъствие, прави всяка една тента удобно, сигурно и функционално решение.

Сред какви модели можем да избираме?

Според желанията и бюджетните си възможности, днес всеки може да избира тента за тераса или веранда сред десетки предложения.

Балконски сенник

Тези модели са подходящи за балкони, както подсказва и името им. За да се монтират, на горния етаж трябва да има балкон или плоча. Водачите и механизмите за управление са изработени от качествени алуминиеви сплави и са максимално здрави.

С чупещо рамо

Основното предимство на моделите с чупещо рамо е касетата, в която се намира механизмът, както и текстилът при затворено положение на съоръжението. По този начин животът на сенника се удължава, защото издържа на натоварвания.

С падащо рамо

В раменете на тези сенници за по-добра устойчивост на вятъра са вградени пружини и платът може да се спусне до вертикално положение. Наклонът е прецизно регулиран, а още по-голямо удобство създава електрическото задвижване, което се контролира от датчици за вътрешна температура, слънце и вятър.

Вертикален сенник

За ветровито време вертикалният сенник е особено подходящ. Той създава уютна и защитена среда на терасата не само от вятър и други атмосферни влияния, но и от прах и любопитни съседски погледи. Може да се регулира само ръчно в три положения.

Независимо от избора на модел тента, ще си осигурите качествено засенчване, уютна микросреда на терасата и защита на външните мебели. Терасата ви ще изглежда впечатляващо, а в много от случаите може да усвоите и още пространство.