Най-ефикасното лечение на косопад

Косата винаги е имала социално, културно и дори религиозно значение в живота на хората. От минали епохи и до днес тя продължава да символизира сила при мъжете и женственост при дамите. Затова загубата на коса повече от нормалното, което е около 100 косъма дневно, може да окаже негативно влияние върху самочувствието и целия социален живот.

Като причини за косопад могат да се изтъкнат от наследственост и хормонални проблеми, до кожни и др. заболявания или стрес.

Ако забележите, че имате симптоми на увеличен косопад, лечение може да се предприеме след преглед и диагностициране на възможните причини за косопада.

За да се реши проблемът със загубата на коса, се изисква цялостен подход.

Подходяща козметика

Като вероятна причина за прекомерно падане на коса може да бъде неподходяща употреба на шампоани, балсами и др. продукти, боядисване, сешоар на висока температура и др.

Преди да използвате козметични продукти за укрепване на косъма, трябва да спрете с агресивните фризьорски процедури, да внимавате с какво се храните и да се откажете от лаковете, геловете и др.

Професионалната грижа за заздравяване на косата и скалпа ви може да включва шампоани, балсами или маски; лосиони за втриване, ампули и др. Не трябва да ги прилагате самоволно, а след консултация със специалист. Те могат да ви помогнат за стимулиране на нормалното циркулиране на кръвта в областта на скалпа, за подхранване и укрепване на космените луковици, за възстановяване на увредената коса.

Балансирано хранене

Може да мислите, че храненето няма връзка със загубата на коса, но макар и непряка, неговата роля е определяща за състоянието ѝ. Жизненият цикъл на космите зависи от витамините и минералите, най-вече когато предстои да се реновират клетките на космения фоликул. При недостатъчен прием на полезни вещества, особено в случаи на различни диети, това може да причини значителна загуба на коса.

Храните, които е желателно да присъстват в менюто ви, ако имате косопад, трябва да са богати на витамин В, цинк, желязо, протеини, магнезий. Това са соята, бобовите растения, сиренето, яйцата, морските дарове, червеното месо и др. Пресните храни, плодовете и зеленчуците също трябва да бъдат част от балансираното ви хранене.

Лечение на косопад

След като причината за загубата на коса се установи, може да бъде приложено лечение чрез различни процедури – една или няколко в комбинация.

С помощта на филър за коса

Методът DR.CYJ Hair Filler е иновативен и се грижи за възстановения растеж на косата. В неговото съдържание са включени биомиметични пептиди и хиалуронова киселина в нанокапсулна система. На скалпа се доставя трансдермално съдържание, в резултат на което се възвръща здравината на косъма.

С мезотерапия

Целта на мезотерапията е чрез инжекционен метод да се въведат в окосмената част витамини, микроелементи и др. вещества за подхранване и стимулиране на космените фоликули. Резултатът е заздравен косъм и възстановен дефицит на микроелементи и аминокиселини.

При определени случаи може да се пристъпи и към присаждане на коса, ако след лечението на косопада няма резултат.

Най-важното е да бъдат установени причините за проблема за загубата на коса и да се елиминират, ако е възможно. След консултацията със специалист и необходимите изследвания ще получите професионални препоръки за лечение.