Най-ефективната слънцезащита – изберете практичните сенници и тенти

С качествена слънцезащита може мигновено да преобразите своята тераса, двор или друго пространство на открито, превръщайки го в привлекателно място за работа, отдих или забавление.

Най-добрият начин да се предпазите от силно слънце, вятър или дъжд, когато искате да прекарате известно време на чист въздух, е да го направите с подходящи сенници и тенти.

С какво се отличават тези продукти за засенчване?

В практиката „сенник” и „тента” обикновено се употребяват като синоними, тъй като разликата между тях се състои единствено в особеност на конструкцията.

В най-общ смисъл съвременните навеси за слънцезащита се отличават със следните модерни характеристики:

  • Конструкцията им е най-често алуминиева и върху нея има поставен специален плат или покривало от PVC;
  • Монтирането им може да бъде върху фасада на сграда или да бъдат самостоятелно изградени;
  • Предлагат се в изключително голямо разнообразие по отношение на конструкция, критерий подвижност-неподвижност, начин на монтаж и др.

Въпреки че са предназначени основно за слънцезащита, успешно изпълняват и други функции, което ги прави още по-популярно решение.

На какви предимства може да разчитате?

Преди да направите своя окончателен избор за тента на терасата или за друго открито пространство, добре преценете размерите на мястото и съобразете кой съвременен модел би ви устроил най-добре.

Може би за вас е идеален типът „Балконски” – с чупещо или падащо рамо и др., като винаги може да предпочетете както стандартно, така и високотехнологично засенчване, задвижвано посредством електромотор и с опция за контрол от разстояние. Покривалото от плат на всички варианти е гъвкаво и – за разлика от стандартния навес или козирка – ако е подвижно, ще бъде лесно опънато и прибрано.

Но удобният начин за управление на подвижните модели не е нито единствената, нито дори най-важната полза от избора на сенници. Залагайки на съвременен продукт за засенчване, може да разчитате и на още много ключови предимства като:

Предпазване от неблагоприятни атмосферни влияния

Посредством прецизно изработената и качествена конструкция за защита ще предпазите не само себе си от горещите слънчеви лъчи, но градинските мебели. Импрегнираният плат няма да позволи проникването на вода от дъжд, сняг или градушка и ще запази мазилката и дограмата.

Комфорт на открито

Ако изберете подходяща засенчваща система, ще имате комфорт на открито всеки ден – от ранна пролет до първия есенен студ. Ще можете да оползотворите повече пространство навън и да прекарвате необезпокоявани по-дълго време на терасата, в градината си или пред заведението. Няма да се тревожите от капризите на времето, от силното слънце и дъжда, а ако моделът е вертикален – дори и от вятър. Платът позволява на въздуха да циркулира и така да осигури допълнителна прохлада в горещите дни.

Дълъг период на експлоатация

Всеки модерен навес има здрава алуминиева конструкция, покривало от устойчив плат от винил или акрил. Използваните материали са изключително качествени и заедно с професионалната изработка гарантират продължителен срок на експлоатация. Многобройните тествания на слънцезащитните системи гарантират, че те издържат на близо 7 000 отваряния и затваряния.

Естетичен екстериор

Предлаганото разнообразие от цветове и десени дава възможност за богат избор. Вашата тераса, градина, заведение, вила и всяко друго пространство ще придобият атрактивна визия. Ще притежавате не само средство за засенчване, но и естетическо допълнение или стилен акцент към екстериора.

С модерен сенник ще превърнете всяко открито пространство в защитена, уютна среда, в която да вършите различни дейности или да се отдадете на пълноценна почивка.