Човекът зад Tesla’s Powerwall сега създава система за управление на захранването „всичко в едно“ за домовете

Арч Рао, бившият ръководител на продукта в Tesla, който стоеше зад системата за домашно съхранение на енергия Powerwall, се завръща с нова компания, управляваща енергията и ефективността на домовете.

Span се стреми да надгради електрическата кутия с предпазители за домове с цифрова система, която се интегрира в съществуващата технология на прекъсвача, която е в основата на управлението на енергията в дома от поне век.

Рао и екипът му се стремят да улеснят интегрирането на възобновяема енергия, съхранение на енергия и електрически превозни средства по-лесно за собствениците на жилища, като препроектират електрическия панел за съвременни енергийни нужди.

„Опаковахме контролите за измерване и изчисляването между шината и прекъсвача“, казва Рао. „Енергията преминава през панела през прекъсвач и прекъсвачът има раздели, в които поставяте прекъсвачите си … този разтвор обикновено е проводник. Проектирахме цифров модул, който включва измерване на тока, измерване на напрежението и възможност за включване или изключване на всяка верига. „

Технологията е предназначена да се продава чрез канали като инсталатори на слънчева енергия или инсталатори на батерии. Компанията вече има планове да интегрира своите устройства за управление на захранването със системи за съхранение на енергия като тези, предлагани от LG.

Първоначално Span очаква да продава своите продукти в щати като Калифорния и Хавай, където търсенето на слънчеви инсталации е силно и собствениците на жилища имат значителни предимства за инсталирането на системи за възобновяема енергия и енергийна ефективност.

За собствениците на жилища новата система за управление на захранването означава, че те имат контрол върху това кои части от дома биха се захранвали в случай на прекъсване. Технологията на компанията свързва целия дом с възобновяема система. Използвайки съществуващите технологии, инсталаторите трябва да създадат отделен прекъсвач и да пренасочат определени зони на дома, за да получат мощността, генерирана от система от възобновяеми енергийни източници, казва Рао.

Този контрол се осъществява чрез потребителско приложение, достъпно за изтегляне от мобилни устройства.

Span е подкрепен от множество ранни инвеститори, включително Wireframe Ventures, Wells Fargo Strategic Capital, Ulu Ventures, Hardware Club, Energy Foundry, Congruent Ventures и 1/0 Capital, и възнамерява да събере нови пари преди края на годината. Рао каза, че кръгът ще бъде „с малки двуцифрени цифри“ от милиони.