4 начина, по които основателите на старт ъпи създават огромно присъствие с малък бюджет

Като основател на стартъп, вие сте под голям натиск да изградите забележително присъствие. За да добавите към него, вероятно работите по бюджета. За щастие, предприемачите в наши дни живеят във време, когато това е много осъществимо – с правилната стратегия и креативна мощ.

Независимо от това колко интелигентни или опитни сте в изграждането на присъствие на марка, това не е торта. Довеждането на името на бизнеса до широко признание изисква много критично мислене, време, упоритост и всичко между тях. Комбинирайки това със състоянието на „постоянна свързаност“, вие по същество се изправяте срещу безкрайни количества подобни марки, които се опитват да направят едно и също нещо.

И така, как можете да се откроите и да направите своето присъствие познато на света? Ето четири начина, по които можете да започнете с правилната бележка.

Изградете лична марка.

Благодарение на социалните медии концепцията за изграждане на лична марка е по-лесна от всякога. Тъй като близо една трета от населението на планетата са активни потребители, извеждането на вашето съдържание пред правилните очи не е прекалено сложно.

Не е тайна, че по-голямата част от потребителите предпочитат съобщенията на човек пред марка. Всъщност проучване на връзката между изпълнителните директори, социалните медии и репутацията на марката, проведено от Brandfog, установи, че 93% клиенти са по-склонни да се доверят на компания, чието ръководство има лично присъствие в социалните медии.

Имайте предвид, че що се отнася до личната марка, повечето (ако не всички) от вашите съобщения трябва да са насочени към образованието, а не към продажбата. Надяваме се, че сте експерт в областта, която сте избрали да стартирате вашия бизнес. Използвайте тази експертиза във ваша полза и оставете вашата уникална личност да блести, докато споделяте своето прозрение, давате съвети, кажете на тенденции и т.н.

Нийл Пател е фантастичен пример за правилна лична марка.

Публикувайте редовно.

Той редовно публикува съдържание в социални медийни платформи като LinkedIn, свързано с маркетинга. Неговата личност и знания вършат чудесна работа за утвърждаването на името му като експертен източник на информация. Може дори да се твърди, че личната му марка затъмнява компаниите му.

Разнообразете Вашата лична марка.

Опитайте се да разнообразите максимално личната си марка. Бъдете активни в мрежите, в които са насочени вашите целеви клиенти. Ако сте B2C стартъп, посочете, че трябва да сте активни във Facebook и Instagram. Ако сте B2B, продължете с LinkedIn и Twitter. В допълнение към мрежите, получавайте разнообразни формати на съдържанието. Отидете отвъд публикациите в блога и цитати. Създавайте видеоклипове, хоствайте Въпроси и отговори на живо, пускайте подкаст и т.н.

За щастие, не е нужно да харчите цяло състояние за изискано производствено оборудване, за да разберете смисъла днес. Всъщност можете да запишете смесен видеоклип, в който обяснявате нещо лично, както и да покажете урок стъпка по стъпка за вашия продукт директно от екрана на вашия iPhone или iPad, за iGeeksBlog. (И рядко съм виждал основател на стартъп, който да не носи нито един от тях!)

Изграждането на лична марка сега е по-изпълнимо от всякога. Но далеч не е лесно. Ако се ангажирате с последователен график за предоставяне на експертна стойност чрез завладяващо съдържание, бавно, но сигурно ще започнете да набирате сила.

Бъдете активни в нишови социални групи.

Един от най-големите изводи от голямата актуализация на алгоритъма на Facebook за 2018 г. беше, че груповите публикации ще бъдат поставени по-високо в емисията за новини.

Сега причината за тази актуализация беше да популяризира приятелски, здравословен дискурс. Теорията е, че хората във Facebook групи са обединени от общ интерес, за разлика от случайни непознати в интернет. Резултатът е, че взаимодействията са по-положителни. Въпреки че тази промяна на алгоритъма беше по същество пирон в ковчега за органичния обхват на страниците на марката, това е огромно предимство за предприемачите.

Имате ли нишова група?

Като основател на стартиращи компании, включването в нишови групи може да направи чудеса, за да разшири обхвата ви, да популяризира съдържание на заинтересовани хора, да сподели идеи, да изгради партньорства и много, много повече. За щастие във Facebook има група за почти всичко. Независимо от вашата ниша, активността във Facebook Групи е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да изградите присъствието си, да не говорим, че е БЕЗПЛАТНО!

Работа с микроинфлуенсъри.

Инфлуенсър маркетингът трябва да бъде една от най-големите модни думи, циркулиращи в света на бизнеса. Когато правите изследвания, е лесно да се вдъхновите от някои от най-успешните кампании с най-големите влиятелни лица. Както можете обаче да си представите, провеждането на кампании със суперзвезди, които имат имена на домакинства, струва доста пари. Например, ако искате да работите с някой, чието име завършва с Кардашиян или Дженър, гледате стотици хиляди долари за една публикация.

Докато работата с влиятелни влиятелни имена със сигурност може да направи много, за да помогне за изграждането на вашето присъствие, не бива да пренебрегвате микро-влиятелните. Това са публични личности, които обикновено имат последователи под 100 000.

Предимства.

Има няколко ключови предимства при работата с микроинфлуенсъри. От една страна те са значително по-евтини. Второ, можете да работите с няколко наведнъж. И три, те обикновено имат много фокусирана група последователи. Според проучване на HelloSociety (докладвано от Adweek), степента на ангажираност на микроинфлуенсърите е с 60% по-висока от по-големите имена.

В края на миналата година Audible си партнира с фотографа и режисьор Джеси Дрифтвуд. В сърдечен пост в Instagram, Driftwood говори за това как Audible му е помогнал да придобие ценни знания, за да расте като художник.

В крайна сметка публикацията има ангажираност от 30 процента.

Силата на маркетинга на влиянието не може да бъде надценена. Като основател на стартъп, взаимоотношенията, които създавате с микроинфлуенсъри, са активи, които ще ви бъдат полезни отново и отново.

Използвайте разнообразни (и безплатни) обекти за съдържание.

Така че, вероятно създавате много страхотно съдържание на вашия уебсайт. Но като ново стартиране шансовете са, че не много хора го виждат. Простото набиране на трафик е едно от най-големите предизвикателства пред младите стартъпи.

Насочете потребителите към вашия сайт.

За щастие има много начини, по които можете да насочите потребителите към вашия сайт. Възползвайте се от основните платформи за безплатно съдържание като Medium или LinkedIn. Въпреки че няма да ви донесат много сок от връзки (за вашите умове за SEO), публикуването на съдържание тук е чудесен начин да изпратите съобщенията си пред повече очи и да спечелите известен трафик. Що се отнася до видеото, уверете се, че публикувате съдържанието си в YouTube и Facebook. Ако записвате подкасти, публикувайте сегментите в SoundCloud, iTunes и др.

Що се отнася до изграждането на присъствие, трябва да изведете името си по възможно най-много канали. За щастие няма недостиг на безплатни опции.

В заключение

От началото на бизнеса, основателите на стартиращи компании винаги са били изправени пред трудна битка. Честно казано, те почти винаги ще бъдат. Добрата новина е, че досадната задача за установяване на присъствие е много, много по-достъпна в наши дни.

Социалните медии и свързаните с тях обекти за съдържание в мрежата значително изравниха играта. Вместо огромен бюджет за пускане на пазара на вашето стартиране, имате нужда само от страхотна стратегия, ангажираност и най-вече последователност.